HYR KAJAK NÄR VI INTE ÄR PÅ PLATS! 


Visste du att du kan hyra kajak när vi inte har öppet? Det är enkelt och vi hjälper dig såklart via telefon om det önskas! Här hittar du allt information som du behöver om du hyr kajak på egen hand. 

Snabblänkar

Så här fungerar det

5 steg till din kajak! 

STEG 1

Gå in på länken och välj kajaken som passar dig bäst enligt beskrivningen. Välj om du vill hyra i tre timmar eller en heldag och klicka på knappen som sedan tar dig till bokningssidan. Boka och betala kajaken online.

STEG 4

STEG 2

Du får bokningsbekräftelsen i ditt mejl. Där hittar du också koden till grinden. Bakom grinden ligger alla enkelkajaker och utrustningen. Skulle du inte få någon kod i mejlen, ring oss på

+46 706 98 77 10. 

STEG 3

Ta följande utrustning:

  • Flytväst, kapell, paddel
  • Karta av området (1 x per sällskap)
  • Reservpaddel 'Beluga' (1 x per sällskap)
  • Svamp, pump, flottör vid behov


Ta kajak med samma namn som står i bokningsbekräftelsen (t.ex. Storm 16). Dubbelkajaker hittar du på andra sidan huset mot havet..

STEG 5

Bär fram utrustning och kajak och lägg allt på gräsmattan. Ställ in pedaler enligt instruktioner på informationsskylten på gräset.  Du hittar mer information pedaler och säkerhet längre ner på den här sidan.

Packa kajaken och se till att alla luckor är ordentligt stängda. 

Kolla vädret innan du ta dig ut på havet och anpassa din paddling efter väderförhållanden.

SÄKERHETSINFORMATION

VIND & VÄDER

Kolla vädret innan du tar dig ut, speciellt vindstyrkan och riktining. Paddla alltid med motvind först. Runtomkring Stocken, Gullholmen, Råön och Stora Härmanö går det nästan alltid att paddla i lä så att paddlingen blir tryggare och roligare. 

FLYTVÄST & MOBIL

Alla paddlare måste ha flytväst på sig. En i sällskapet skall också ha en mobil nära kroppen (t.ex. i flyväst) vattentätt förpackat för att kunna nå hjälp om det skulle behövas. Läs mer om säkerhet i våra hyresvillkor här.

UTRUSTNING

Ställ alltid in pedaler när du är på land. Ta dig tid att bekanta dig med kajaken och utrustningen. Prova på att fälla upp och ner rodret, och känn hur man styr.  För att sätta på kapellet, Sätt det som en kjol med långa sidan fram, sätt den sedan runt sittbrunnens kant. OBS! Se till att handtaget längst fram på kapellet är utanför sittbrunnen och synligt, så du kan dra i det om kajaken skulle välta. 

Ställ in fotstöd


Så här gör du rätt!

Kajakskolan


Så här klivar du i och ur kajak!

När du kommer tillbaka


Så hår går det till!

När du kommer tillbaka, följ instruktionerna till vänster.


Dammsugaren och en förlängningskabel finns bakom grinden vid utrustningen. 


När du har rengjort kajaken och utrustning, lägg kajaken tillbaka på sin plats (se nummer) och häng upputrustningen tillabaka vid väggen bakom grinden. 


OBS! Glöm inte att stänga och låsa grinden igen när du är färdig!